RAAD VOOR IDENTIFICATIE

Indentificatie – advies


 


Voor een grotere veiligheid tijdens reizen of verlies van bewustzijn, stellen wij aan onze leden een identificatiekaart ter beschikking aangepast aan hun behandeling.


Een identificatiekaart met foto “type identiteitskaart”.


U stuurt ons volgende gegevens door  :


Uw behandeling en anticoagulantie waarde INR

Uw geboortedatum en contactpersoon in geval van nood en hun telefoonnummer.

Bloedgroep

Contactgegevens van de huisarts (naam en telefoonnummer)

Telefoonnummer hospitaal


Met uw akkoord


Andere medische gegevens en medicatie

Foto in formaat JPG


Verstuur deze gegevens naar volgend adres : info@girtac.be


----------------------------------------------


Met anticoagulantia


Wees waakzaam dat je steeds je identificatiekaart bij je hebt

Volg nauwgezet de instructies van uw geneesheer, tijdens uw behandeling.


Neem uw medicatie met regelmaat, zoals voorgeschreven en sla geen dosis over.


De anticoagulantia voorkomt de vorming van bloedklonters en maakt uw bloed vloeibaarder. Dit kan de kans op bloedingen verhogen.


De nieuwe molecules reageren op het bloedstollingssysteem. De nevenwerkingen zijn gelieerd aan dit feit.


De tekens en symptomen van een bloeding kunnen zijn : een blauwe plek op de huid, zwarte stoelgang, de aanwezigheid van bloed in de urine, een neusbloeding, enz.


Raadpleeg onmiddellijk uw/een dokter in geval van bloeding die niet vanzelf stopt. Bekijkt met hem een tijdelijke stopzetting van uw behandeling.


Stopt niet spontaan met het nemen van je medicatie zonder eerst een dokter te consulteren, want u riskeert een Celebrale vasculaire aandoening (CVA) of andere complicaties door de vorming van bloedklonters.


In geval van een heelkundige ingreep of een noodzakelijke behandeling, informeert de arts dat uw anticoagulatiemedicatie neemt.


 


Hoe de kans op bloedingen/bloeduitstortingen verkleinen?


De anticoagulantia medicatie kan aan de oorsprong liggen van kleine of grote bloedingen, ecchymose op de huid, spierhematomen, bloedingen van wonden of blessures, bloedingen in geval van een heelkundige ingreep, een traumatisme, een val of een gevaarlijke sport.


Het is aangeraden om waakzaam te zijn wat betreft de kleur van je urine en stoelgang. Het verschijnen van een uitwendige bloeding of het vermoeden van een inwendige bloeding (dus niet zichtbaar) moet zeker geïnformeerd worden aan de arts.


Als het mogelijk is om uw dokter te consulteren in een periode vlugger dan 12 uur kan je je medicatie uitstellen tot aan de consultatie.


Je kan de letsels of ongevallen met bloedingen voorkomen en de kans op vallen en trauma’s verkleinen door gevaarlijke sporten te vermijden en de inname van sommige medicatie zoals l’acide acétylsaicylique (aspirine), de ontstekingsremmers in te nemen, behalve wanneer ze voorgeschreven zijn door je dokter. Paracetamol is wel toegestaan.